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월배어린이/방콕통신

태국 쌀 수입허용예정? 생닭도?

태국의 쌀에 대한 애정과 사업은 유명하다

이번에 홍석우 지식경제부 장관과 태국 분송 상무부 장관이 만나서 

한국과 태국 공동 무역 위원회를 개최하자고 이야기를 나눴다고 하는데

태국은 중지되어 있는 생닭과 태국산 쌀을 한국에 판매할 수 있도록 하는

이야기들이 오고 간다는데 태국산 생닭이 막혀있었군요 ㅎ




태국산 쌀은 한국쌀과 흡사한 쌀부터 안락미로 알려져있는 날리는 쌀까지..

완전 많죠.. 삼모작 혹은 사모작 까지 가능하다고 하니 엄청난 수확량이 >_<

태국에서 흔히 먹는 쌀은 처음에는 완전 적응이 안되었지만

이제는 한국쌀을 먹으면 소화가 잘 안된다는-_-; 태국 사람 다됐나봐 ㅎㅎ



태국 쌀 종류를 살짝 살펴볼까요?

Thai Hom Mali Rice (Thai Jasmine Rice)

Thai Hom Mali Rice (Thai Jasmine Rice) is blessed with a natural fragrance, originated in Thailand. The grain is a long and slender kernel. After it is cooked, is known for its unique texture and Jasmine scented fragrance, making it most famous in all countries.


Thai Fragrant Rice (Pathumthani Rice)
Thai Pathumthani Fragrant Rice is qualified & grading nearer to Thai Jasmine Rice. It taste naturally moderate soft and tender if comparable to other Thai Rice. Due to the origin from Pathumthani Province, so this type of Pathumthani Rice originated by Geography Indicator. 


Thai Long Grain White Rice

White rice belongs to the Indica (long grain) category. It is also known as polished rice or fully milled rice because most of the outer layers--the husk and the bran layer--are removed from the kernal, through the milling process.


Thai Parboiled Rice

Parboiled rice is prodeced by a process of soaking, pressure steaming and drying prior to milling. This modifiles the starch and permits the retention of much of the natural vitamins and minerals in kernels. The rice is usually slightly yellowish, although the colour largely fades after cooking.

태국에 쌀도 종류가 많지만 소를 잘 먹지 않는 태국인들은

돼지와 닭의 소비가 엄청난데 CP 라는 대기업에서는 

직접 닭을 키우고 계란 팔고, 생닭 팔고, 닭을 가공해서 팔고 엄청나죠 ㅋ

아마 한국에 닭과 쌀이 들어가면 타격은 좀 많겠군요..;

서로 원하는 결과 잘 얻어지길 바랍니다